Luxemburg laillistaa kannabiksen kasvatuksen omaan käyttöön

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kannabis herättää aika ajoin keskustelua niin Suomessa kuin maailmallakin. Nyt kannabiksen kasvattaminen omaan käyttöön on sallittu Luxemburgissa. Täysi-ikäiset Luxemburgin asukkaat saavat jotkassa kasvattaa enintään neljää kannabiskasvia kotioloissa omaan käyttöön.

Päätöksellä pyritään vähentämään kannabiksen laitonta kauppaa. Luxemburgin hallituksen mukaan kannabiskasvien siemeniä on mahdollista ostaa laillisesti kaupoista tai verkosta. Kannabiksen kuljettaminen, myyminen ja käyttä julkisilla paikoilla on Luxemburgissa jatkossakin laitonta. Tekoihin liittyviä rangaistuksia kuitenkin lievennetään.

Alle kolmen gramman hallussapidon minimituomio on 25 euron sakkorangaistus, kun aikaisemmin se oli 251 euroa. The Guardian -lehden mukaan uusi linjaus sisältyy kahden vuoden takaiseen hallitussopimukseen. Kannabiksen kasvatus on sallittu aikaisemmin Kanadassa, Uruguayssa ja 11 Yhdysvaltojen osavaltiossa.