Ruotsalaisyhtiö kehitti yhden hengen lentolaitettaan – kuin scifi-elokuvista

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ruotsalaisyhtiö Jetson Aero on esitellyt ensimmäistä kaupallista tuotettaan. Kyseessä on yhden hengen ultrakevyt lentokone Jetson One, joka voisi olla kuin suoraan scifi-elokuvista.

Itsessään vain 40 kilon painoinen Jetson One kykenee kannattelemaan mukanaan enintään 90 kilon painoista henkilöä. Pienikokoinen alus kykenee lentämään kerralla 20 minuutin ajan 102 kilometrin tuntinopeuden huippuvauhdilla. Vaakasuoraan ilmaan nouseva ja alas laskeutuva Jetson One on varustettu myös LiDAR-sensoreilla, jotka tarkkailevat maastoa esteiden varalta.

Jetson Onen massatuotanto on määrä aloittaa kesällä 2022. Jetson on jo aloittanut aluksen ennakkomyynnin. Ennakkotilaajat saavat 92 000 dollarin eli noin 80 000 euron hintaan paketin, joka sisältää itse koottavan Jetson Onen osat rakennusohjeineen.