Amazon-miljardööri Jeff Bezos aikoo rakennuttaa yrityspuiston avaruuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman rikkaimpiin ihmisiin lukeutuvalla Jeff Bezosilla on isoja suunnitelmia. Amazon-miljardöörin omistama avaruusturismiin keskittyvä Blue Origin on paljastanut suunnittelevansa ensimmäisen kaupallisen avaruusaseman rakentamista yhteistyössä Sierra Space ja Boeing-yhtiöiden kanssa. Se saattaa aloittaa toimintansa vielä 2020-luvun aikana.

Suunniteltua Orbital Reef -avaruuasemaa on kuvailtu monikäyttöiseksi yrityspuistoksi. Tavoitteena olisi, että asemalla voisivat työskennellä esimerkiksi yritykset, eri valtioiden avaruushallinnot ja sijoittajat. Blue Originin mukaan avaruusasemalla toimisi myös avaruushotelli.

Orbital Reef olisi tarkoitus rakentaa ja avata vielä tämän vuosikymmenen jälkimmäisen puoliskon aikana. BBC:n mukaan Blue Origin ja Sierra Space eivät paljastaneet lehdistötilaisuudessa arvioita projektin hinnasta. Bezosin on aikaisemmin paljastettu käyttävän noin miljardi dollaria vuodessa Blue Origin -yhtiöön.