Sähköautojen ilmainen lataus päättyy ABC-asemilla

Autot · Tim Isokivi

Sähköautoja on ollut mahdollista ladata ilmaiseksi ABC-huoltoasemilla keväästä lähtien. Jatkossa lataaminen tulee kuitenkin olemaan maksullista. Ajoneuvon lataaminen maksetaan S-ryhmän omalla sovelluksella. Sähköautojen lataaminen hinnoitellaan S-ryhmässä osuuskauppakohtaisesti.

Asemakohtaiset hinnat näkyvät ABC-mobiili -sovelluksessa. Esimerkiksi HOK-Elannon ABC-toimipisteissä suurteholataus maksaa 25 senttiä kilowattitunnilta ja peruslataus 20 senttiä kilowattitunnilta.

– ABC-latauksen hinnoittelu on käyttäjien toiveiden mukaisesti kilowattituntiperusteinen sekä perus-, teho- että suurteholatauksessa, kertoo S-ryhmän sähköisen liikenteen päällikkö Olli Tervonen tiedotteessa.

S-ryhmän sähköautojen latausverkko kasvaa jatkuvasti. Vuoden loppuun mennessä latausasemia on ABC-asemilla yhteensä 50 ja yksittäisiä latauspisteitä satoja. Vuoden 2024 loppuun mennessä asemia luvataan olevan eri puolilla maata tuhat kappaletta.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.