Soundi: Lordin uusi albumisarja olisi kelvannut ennätystenkirjaan – se olisi kuitenkin tullut kalliiksi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lordi julkaisee marraskuun loppupuolella samaan aikaan jopa seitsemän uutta albumia. Seitsemän levyä sisältävän kokonaisuuden julkaiseminen on ainutlaatuista paitsi Suomessa, myös yleisesti maailman musiikkikentällä.

Mr. Lordi, oikealta nimeltään Tomi Putansuu, on paljastanut Soundi-lehdelle albumisarjan täyttäneen jopa Guinnessin ennätystenkirjan maailmanennätyksen kriteerit. Guinnessin edustajat lupasivat tulla Lordiversityn julkaisutilaisuuteen ja olivat luovuttamassa yhtyeelle virallista tunnustusplakaattia. Kaikki kuitenkin kaatui yhtyeen nähtyä, kuinka paljon koko ilo kustantaisi.

– Guinnessilta tuli yli 30 000 punnan lasku. Ahaa… Olinkin ihmetellyt, miksi Guinnessin ennätystenkirjasta ei löydy kovin paljon musiikkiaiheisia juttuja. Kyseessä on heidän bisneskäytäntönsä: jos joku toisessa bisneksessä – meidän kohdalla musabisneksessä – mukana oleva taho haluaa Guinnessin ennätystenkirjaan, tämä taho joutuu maksamaan siitä, muusikko avautuu Soundille.

Mr. Lordin mukaan Guinnessin ennätystä hehkuttavan tarran lisääminen levypaketin kanteen olisi tullut maksamaan jopa 50 000 euroa. Lordiversity-levykokonaisuus julkaistaan CD- ja vinyylimuodossa 26. marraskuuta. Sen seitsemän levyä ilmestyvät suoratoistopalveluihin porrastetusti marraskuusta alkaen.