Teslan sähköauto teki historiaa – nousi Euroopan suosituimmaksi

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Euroopan myydyimmäksi uudeksi autoksi on ensimmäistä kertaa noussut sähköauto. Tuoreiden tilastojen ensimmäiselle sijalle kohosi Tesla-yhtiön Model 3 -täyssähköautomalli.

Tesla Model 3 -mallia ensirekisteröitiin syyskuun aikana Euroopassa yhteensä 24 591 kappaletta, uutisoi Reuters. Syyskuun toiseksi eniten myyty automalli oli Renault Clioon 18 264 kappaleella ja kolmanneksi eniten Dacia Sandero. Sähköautoista toiseksi eniten myytiin niin ikään Teslan valmistamaa Model Y -mallia.

Tesla Model 3 -mallin myynti kasvoi Euroopassa tämän vuoden syyskuussa jopa 58 prosentilla vuoden 2020 syyskuuhun verrattuna. Syyskuun on kerrottu olleen perinteisesti hyvä kuukausi yhtiölle Euroopan markkinoilla. Teslan on määrä avata lähikuukausina Saksaan uuden sähköautoja valmistavan Gigafactory-tehtaansa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.