Tampereen Kannen areenalle ainutlaatuinen LED-kaukalo

Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukuussa yleisölle ovensa avaavalla Tampereen Kannen areenalla tullaan näkemään ainutlaatuiseksi kuvailtu pelikaukalo. Suomalaisen Vepe Beta Oy:n kaukalon pelipintaan tuodaan digitaaliset LED-näytöt. Näyttöjen kerrotaan tuovan mukanaan uusia mahdollisuuksia visuaalisen ilmeen, efektien ja viihdyttävyyden kannalta.

Vepe Oy:n toimitusjohtaja Antti Terkomaan mukaan liikkuva kuva ja muuttuva sisältö mahdollistavat staattisiin printtimainoksiin verrattuna moninaisempaa sisältöä niin mainostamisen kuin itse pelitapahtumankin kannalta. Tampereen Kannen areenan digitaalisen liiketoiminnan päällikkö Jussi Maaniitty kuvailee uudelle tekniikalle ja suomalaiselle innovaatiolle pioneerina toimimista mahtavaksi.

Jääkiekkokaukalo on haastava ympäristö LED-näytöille. Areenan kukalossa näytöt on kuitenkin tiedotteen mukaan pystytty uusien ratkaisujen myötä asentamaan lähes pelipintaan kiinni. Tuotteelle onkin jo haettu patenttia. Tampereen Kannen areenalla on ensimmäisenä maailmassa integroitu 160 metrin edestä LED-näyttöä moderniin joustokaukaloon. Hankinnassa ovat olleet mukana Tampereen Kannen areenan organisaation ja SRV:n lisäksi Tampereen paikallisjoukkueet Ilves ja Tappara.