Vantaalaisessa koulussa poliisioperaatio – ilmoitus kouluammuskelusta paljastui pilasoitoksi

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliisi sai keskiviikkona hälytyksen Vantaan Mikkolan koulussa mahdollisesti meneillään olleesta kouluammuskelusta. Isoon viranomaisoperaatioon ja koulun tilojen tarkastamiseen johtanut ilmoitus paljastui kuitenkin lopulta pelkäksi pilapuheluksi.

Poliisi kertoi Twitterissä hätäkeskuksen saaneen perättömäksi osoittautuneen ilmoituksen kouluammuskelusta kello 13:50. Tapausta on sittemmin alettu tutkimaan perättömänä vaarailmoituksena. Ilmoituksen tehnyt oppilas on tavoitettu ja puhutettu, ja teon motiivia tullaan selvittämään tekijän sekä hänen huoltajiensa kanssa.

Vantaan Mikkolan koulun edustalla nähtiin perättömän ilmoituksen vuoksi lukuisia poliisiautoja ja ambulansseja. Komisario Jere Pääkkönen kertoo Iltalehdelle epäillyn olevan alaikäinen lapsi. Alle 15-vuotiaat eivät joudu teoistaan rikousoikeudelliseen vastuuseen, mutta kyseisen iän ylittäneet vodaan tuomitai perättömästä vaarailmoituksesta seurata sakkoihin tai enintään vuoden vankeuteen.