Britannia hyväksyi suun kautta otettavan koronaläkkeen – ensimmäisenä maailmassa

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaa voidaan hoitaa Iso-Britanniassa pian myös suun kautta otettavalla lääkeellä. Maan lääke- ja tuotantovalvontavirasto MHRA on hyväksynyt Merck ja Ridgeback Biotherapeutics -yhtiöiden yhdessä kehittämän uuden viruslääkkeen.

Molnupiravir-lääkettä käytetään lievien ja kohtalaisten covid-19 -tapausten hoitoon. Lääkettä neuvotaan ottamaan mahdollisimman pian positiivisen koronatestituloksen jälkeen ja viiden päivän sisällä oreiden alkamisesta. CNBC-uutissivuston mukaan lääke toimii puuttumalla viruksen replikaatioon, minkä seurauksena sen lisääntyminen elimistössä vähenee.

Lääkeyhtiöiden mukaan kokeet ovat osoittaneet molnupiravirin vähentävän sairaalahoitoa vaativien tai kuolemaan johtavien koronatapausten riskiä jopa puolella. Koronaan on kuollut maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa ihmistä.