Euroopan viinintuotanto pahassa pulassa – sato jäämässä huonoksi

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Kansainvälinen viinijärjestö on varoittanut, että maailman viinintuotannon odotetaan laskevan yhdelle ennätysten alhaisimmista tasoista, kun ankarat säät ovat koetelleet viinitarhoja. Eniten ovat kärsineet Euroopan tärkeimmät viinintuotantoalueet.

Olosuhteet ovat vaikuttaneet Italiassa, Espanjassa ja Ranskassa. Tuotantomääriä kuvaillaan erittäin pieniksi. Länsi-Euroopan viinitarhoja koettelivat kevätpakkaset, ja ranskalaiset tuottajat kärsivät myös rankkasateista, rakeista ja homeesta. Viininystävien onneksi sato on onnistunut eteläisellä pallonpuoliskolla ja Yhdysvalloissa.

– Ilmastonmuutosta vastaan ​​ei ole rokotetta. On pitkän aikavälin ratkaisuja, jotka vaativat suuria ponnisteluja kestävien viljelyn ja viinin tuotannon käytäntöjen suhteen. Nyt on kiireellisesti sopeuduttava uudenlaiseen säätilaan, Kansainvälisen viinijärjestön toiminnanjohtaja Pau Roca kertoo The Guardianin mukaan.