Festivaalitragedia Yhdysvalloissa – kahdeksan kuoli ja satoja loukkaantui

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen Houstonissa on tapahtunut vakava festivaalitragedia, jossa Astroworld -tapahtumassa on kuollut kahdeksan ihmistä ja loukkaantunut satoja. Kaaos syntyi Travis Scottin esiintymisen aikana, mutta artisti jatkoi keikkaansa tilanteesta huolimatta. Poliisi tutkii parhaillaan tapahtuneen syytä. Nuorin kuolleista on lehtitietojen mukaan vasta 14-vuotias.

Paikalta sosiaalisessa mediassa julkaistuilta videoilta nähdään muun muassa, että katsojat yrittivät saada Travis Scottin esiintymistä loppumaan esimerkiksi huutamalla yhteen ääneen ”Lopettakaa show” ja kiipeämällä kuvaustasanteelle kertomaan henkilökunnalle tilanteesta. Henkilökunta ei kuitenkaan ottanut hätää vakavasti, vaan keikan annettiin jatkua. Eräissä videoissa näyttää lisäksi siltä, että kaksi henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä kävi esiintymislavalla kertomassa tilanteesta artistille, joka kuitenkin päätti jatkaa esiintymistään.

Useilla videoilla nähdään myös miten Travis Scott esiintyy niin, että elottomia festarikävijöitä elvytetään ja kannetaan sivummalle aivan hänen silmiensä alla. Paikalla olleet kertovat yleisömassojen valtavasta paineesta ja siitä, että ihmisiä joutui muiden tallomaksi. Videoilla nähdään miten elottomia festarikävijöitä elvytetään niin festarikävijöiden kuin viranomaisten toimesta. Poliisi on kertonut epäilevänsä, että tapahtumassa töissä olevaan henkilöön olisi piikitetty jotain tuntematonta ainetta, mutta tälle epäilylle ei ole saatu vielä vahvistusta.

Tapahtuman turvatoimia on kritisoitu laajasti. Videoilla nähdään muun muassa miten eloton henkilö putoaa paareilta päälleen asfaltille, koska häntä ei osata kuljettaa oikein. Sosiaalisessa mediassa julkaistujen videoiden perusteella epäillään, että VIP-alueen porteista on voinut päästä jopa satoja ihmisiä ilman lippua ja turvatarkastusta. VIP-porteilla kuvatuksi kerrottujen videoiden aitoudesta ei ole kuitenkaan vielä tässä vaiheessa täyttä varmuutta. Poliisi tutkii parhaillaan myös olivatko tapahtuman turvatoimet asianmukaiset muun muassa yleisön paineaitojen osalta.