Kävelykipinä-kampanjassa kuljettiin 100 kertaa maapallon ympäri

Fitness Lifestyle · Terhi Piiroinen

Suomen Ladun ja Tahko Pihkala -seuran valtakunnallinen Kävelykipinä-kampanja on innostanut tuhannet suomalaiset kävelemään. Kampanja alkoi toukokuun alussa ja päättyi lokakuun lopussa. Suomalaiset kävelivät yhteensä 3.989.886 kilometriä, eli 99,7 kertaa maapallon ympäri.

Kuntien välisessä kisassa oli mukana 268 kuntaa. Voittajaksi selvisi Enonkoski, jolle kertyi kaikkiaan 16,7 käveltyä kilometriä per asukas. Innokkaimmat liikkujat patikoivat jopa 30-40 kilometriä jokaisena päivänä, mutta aivan lyhyetkin, ulkona suoritetut kävelyt hyväksyttiin joukkueiden suorituksiksi.

– Tällä leikkimielisellä kisalla on saatu porukkaa liikkeelle hoitamaan kuntoaan ja erityisesti kuntien väliset haasteet ovat vieneet kävelyaatetta hyvin eteenpäin. Kävely ei maksanut mitään, ja kukaan ei kerännyt tästä tapahtumasta voittosummia kukkaroonsa. Voittajia olivat kaikki, kun kävelijöiden kunto ja terveys kohentuivat. Omin voimin liikkuminen säästi myös polttoainetta, kiittelee Tahko Pihkala -seuran puheenjohtaja, liikuntaneuvos Tuomo Jantunen.