Syke-elokuva: Hätätila nousi viikonlopun katsotuimmaksi elokuvaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Samannimiseen televisiosarjaan perustuva Syke-elokuva: Hätätila sai ensi-iltansa elokuvateattereissa viime perjantaina 5. marraskuuta. Elokuva nousi heti avausviikonloppunaan Suomen katsotuimmaksi syrjäyttäen kansainväliset suurtuotannot. Samalla katsojatilastoja pitkään hallinnut 007 No Time to Die sai väistyä. Syke-elokuva keräsi elokuvateattereihin yli 28 000 katsojaa ja ennakkonäytökset mukaan lukien Syke-elokuvan on nähnyt jo lähes 35 000 katsojaa.

– Syke-fanit ottivat Syke-elokuvan omakseen ja siitä tuli viikonlopun ylivoimaisesti katsotuin elokuva. Hätätila syrjäytti Bondin ykköspaikalta ja jätti Marvelin Eternals-elokuvan kauaksi taakseen. On hienoa, että kotimainen elokuva tuo taas ihmiset teattereihin. Elokuva saa varmasti myös ihmiset, jotka eivät ole seuranneet sarjaa, liikkeelle ympäri Suomen, kertoo Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi.

Syke-sarjalla on suuri fanikunta ja fanit ovat antaneet sarjan maailmaan perustuvasta elokuvasta valtavasti positiivista palautetta Sykkeen somekanavissa. Elokuvassa nähdään sarjan kaikki alkuperäishahmot, mitä fanit ovat kiitelleet laajasti. Elokuva on sarjasta itsenäinen tarina ja myös he, jotka eivät ole sarjaa aikaisemmin seuranneet, ovat somepalautteen perusteella viihtyneet hyvin elokuvan parissa. Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Iina Kuustonen, Riku Nieminen, Leena Pöysti, Lena Meriläinen, Matti Ristinen, Sebastian Rejman ja Antti Luusuaniemi. Elokuvan on ohjannut Syke-sarjaakin ohjannut Toni Laine.