Vankilan henkilökunta pakotti kuuntelemaan Baby Sharkia – haastettiin nyt oikeuteen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiduttaminen ei aina tarkoita fyysisen kivun aiheuttamista. Yhdysvalloissa otsikoihin on noussut kolmen ihmisen nostama kanne, jossa Oklahoman piirikunnan vankilan entisiä työntekijöitä syytetään kiduttamisesta suositun lastenlaulun avulla.

Kanteen nostaneiden entisten vankien mukaan heidät pakotettiin seisomaan tuntikausien ajan käsiraudoissa ja kuuntelemaan Baby Shark -lastenlaulua taukoamatta kovalla äänenvoimakkuudella. Kanteen vastaajiksi on nimetty kaksi vankilan työntekijää, heidän esihenkilönsä ja paikallinen seriffin toimisto.

Viime vuonna suoritetuissa rikostutkinnoissa selvisi, että ainakin neljä vankia pakotettiin kuuntelemaan kappaletta tuntikausien ajan kahdessa erillisessä tapauksessa. Rikostutkinnan seurauksena yhteensä kolme henkilöä sai syytteet julmuudesta vankeja kohtaan. Rikossyytteitä käsitellään ABC News -uutissivuston mukaan oikeudessa helmikuussa.