Tästä on vaikea panna paremmaksi – irlantilaisen kaupungin rokotekattavuus 99,5 prosenttia

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Irlannissa sijaitsevassa Waterfordin kaupungissa on 99,5 prosentin rokotekattavuus. Luku on maailman parasta kärkeä. Valitettavasti myös koronavirustartuntojen määrä on korkeampi kuin muualla Irlannissa. Syytä tähän ei tiedetä.

– Ihmiset luulevat, että koronavirusrokote on jonkinlainen haarniska, mikä suojelee täydellisellä immuniteetilla, Tom Gallagher sanoo Sky Newsille.

Rokotekattavuus on kuitenkin terveysviranomaisten mukaan pitänyt sairastuneiden tehohoidon tarpeen tasaisena, eikä se ole ylikuormittunut. Syytä tartuntojen entistäkin suuremmalle määrälle on haettu muun muassa ihmisten vapaasta liikkuvuudesta. Kaupungissa ei ole katsottu syytä rajoituksiin, koska rokotekattavuus on niin korkea. Ilman rokotteita alueella olisi todennäköisesti suuria eristyksiä.