Älypuhelimien lataustelakoita vedetään myynnistä – syynä tulipalon vaara

Digi · Tim Isokivi

Suomessa myynnissä olleita lataustelakoita vedetään markkinoilta palovaaran vuoksi. Tukesin mukaan vaaraa aiheuttavia tekijöitä on paljastunut neljästä Gembirdin puhelinten tai talblettien lautaustelakasta.

Gembirdin Energenie-telakan ktelomateriaali ei täytä Tukesin mukaan standardissa EN62368 (EN 60950) anettuja tulenkestoisuuteen liittyviä vaatimuksia. Se ei täytä myöskään sähköturvallisuuslain ja eurooppalaisen harmonisoidun standardin vaatimuksia.

Udda FInland Oy:n maahantuotat lataustelakat vedetään pois myynnistä. Kuluttajasuojalain mukaan ostaja saa paaluttaa sen ostopaikkaan, jotta myyjä voi korjata sen vaatimusten mukaiseksi. Mikäli korjaaminen ei ole mahdollista, on myyjällä oikeus antaa korvaava tuote tai purkaa kaupat.