Lapset keksivät liikeidean Joensuussa – kierrättävät hautakynttilöitä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hautakynttilät aiheuttavat suuren jätekuorman juhlapyhien yhteydessä. Useita kynttilälyhtyjä voisi käyttää uudestaan, mutta valtaosa panee ne jätekeräykseen. Joensuun hautasmaalle on ilmestyntyt kierrätyspiste, jossa lapset myyvät käytettyjä ja puhdistettuja hautakynttilöitä.

– Upea idea pojilla: käytetyt hautakynttilät pestään, täytetään uudelleen ja myydään tyylikkäästi Joensuun hautausmaalla Ristinkappelin edessä. Tästä voi ostaa itsepalveluna kynttilät haudalle, Topi Linjama kertoo Facebookiin julkaistun kuvan yhteydessä.

Pojat ovat rakentaneet hautakynttilöille telineen, josta ne voi hankkia itselleen joko sujauttamalla kaksi euroa lippaaseen tai maksamalla summan Mobilepayn välityksellä. Kynttiläbisnestä tekevät pojat ovat Joensuun 4h-kerhon yrittäjiä.

Hautakynttilöissä voi suosia yhtä lyhtyä ja panna sinne LED-kynttilän. Jos haluaa käyttää aitoa kynttilää, voi haudalle viedä juhlapyhien yhteydessä öljykynttilän lyhtyyn kertakäyttösten hautakynttilöiden sijaan. Jokainen voi omalla toiminnallaan vaikuttaa muovijätteen määrään ja kierrätykseen.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=6342565855818648&set=a.309492512459376