Autoilija, varo mustaa jäätä – video kertoo miten tunnistat vaaranpaikat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Marraskuun ollessa puolivälissä pakkaskelit ulottuvat jo aivan eteläiseen Suomeen saakka, kun yöpakkaset ovat jo toistuvasti jäädyttäneet tiet. Paikoin ulosajoja on tullut paljonkin, kun kelit ovat olleet nollan tuntumassa ja tien liukkaus on yllättänyt autoilijat. Tänään on nautittu aurinkoisesta pikkupakkasesta, mutta ennusteiden mukaan seuraavaksi säätila lämpenee hieman, eli lämpötilat sahaavat nollan molemmin puolin.

Tällainen säätila on omiaan lisäämään niin sanotun mustan jään ilmenemistä, eli liukkaus yllättää autoilijan huomaamatta yllättävissä paikoissa. Tällaisia ovat muun muassa ranta-alueet oli kyseessä sitten meren tai järven ranta tai joen ylittävät sillat. Oheisella videolla autoilijoille kerrotaan millaisissa paikoissa autoillessa kannattaa olla erityisen varovainen. Nastarenkaat antavat hieman enemmän turvaa, mutta musta jää on erityisen petollista kitkarenkailla ajaville.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.