Nerokasta! Suomalaiskeksintö Time-lehden vuoden parhaiden listalla

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen Time-lehti valitsee vuosittain vuoden parhaat keksinnöt. Tänä vuonna mukaan on päässyt myös suomalainen innovaatio, Tablebed-pöytäsänky. Sen kuvaillaan muuttuvan kuuden hengen pöydästä kahden hengen sängyksi 10 sekunnissa.

– Meiltä lähtee juuri ensimmäinen kontti Tablebedejä koti USA:ta, joten Time-lehden tunnustus tulee kreivin aikaan. Sydämellinen kiitos valinnan tehneelle raadille, joka näki Tablebedin kekseliäisyyden! Sekä majoitusalalla että yksityishenkilöiden kodeissa muuntojoustavat tilat ja huonekalut ovat tulevaisuuden normi, iloitsee Tablebedin toimitusjohtaja Joshua Moorrees tiedotteessa.

Tablebedin idea sai alkunsa navetasta Kemiönsaarelta sen keksijä Dine Renforsin pohdittua, kuinka kaksion neliöt voisi käyttää tehokkaammin. Hän huomasi eniten tilaa vievien huonekalujen olevan sänky ja ruokapöytä. Koska ne olivat harvoin käytössä samaan aikaan, alkoi Renfors ideoida kahden huonekalun yhdistämistä.

Tablebed ei ole ainoa Time-lehden parhaiden keksintöjen listoille päässyt suomalaiskeksintö. Viime vuonna mukana oli suomalainen Oura-älysormus.