Pirkanmaalla kaikkien aikojen tartuntamäärä: 158 päivässä

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tampereen yliopistollinen sairaala kertoi sunnuntaina alueen tartuntamäärän kohonneen ennätykselliseen 158 positiiviseen koronavirusnäytteeseen. Kyseessä on maakunnan koronaennätys.

Tänään selvitetään tarvitaanko maakuntaan uusia rajoituksia tartuntojen estämiseksi. Rajoitusten tarve määritellään nykyään ilmaantuvuusluvun lisäksi myös jätevesistä, sairaanhoidon kuormituksesta ja jäljitystyön ajantasaisuudesta. Pirkanmaa ei ole ainoa alue Suomessa, jossa koronavirustartunnat ovat kääntyneet rajuun nousuun syyslomien jälkeen.

Tänä vuonna Suomessa on annettu jo lähes 10 miljoonaa rokoteannosta vapaaehtoisille. THL kertoi aiemmin, että 80 prosentin rokotekattavuus on lukuna lähinnä symbolinen, vaikka aiemmin sen kerrottiin riittävän yhteiskunnan avaamiseen. THL toteutti terveydenhuoltoalan työntekijöiden rokotteista hiljattain tutkimuksen, jonka mukaan kahden annoksen mRNA-rokotesarjan rokotteen tehokkuus koronavirusta vastaan laski 82 prosentista 53 prosenttiin puolen vuoden aikana.