Huima tulos: Nenäpäivä keräsi 3 004 865 euroa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Nenäpäivä on Suomen suurin hyväntekeväisyyskampanja. Sen tulos ylitti kolmen miljoonaa euroa jo toisena vuonna peräkkäin. Maailman lapsille saatiin kasaan illan aikana yhteeensä 3.004.865 euron lahjoituspotti.

Nenäpäivän lahjoituspotilla pitkäkestoista kehitysyhteistyötä tekevät järjestöt muuttavat lasten elämää pysyvästi paremmaksi tänä vuonna 15 eri maassa Aasiassa, Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Erityisesti lapset tarvitsevat nyt apua, jotta pääsevät palaamaan koronatauon jälkeen turvallisesti kouluun. Viime vuonna keräyspottiin kertyi Nenäpäivä-iltana peräti 3,3 miljoonaa euroa.

– Myös tänä vuonna suomalaiset olivat auttavaisella tuulella. Olemme iloisia, että korona-aika on nostanut ihmisten auttamishalua ja teimme jo toisena vuotena peräkkäin hienon yli kolmen miljoonan euron tuloksen. Erityisesti iloitsemme tietenkin YleX Naurumaratonin uskomattomasta yli 413 tuhannen euron keräystuloksesta, Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja Riina Paasio kertoo.

Nenäpäivän lavalle nousivat Janna, Pete Parkkonen, SANNI, Gasellit, Haloo Helsinki!, Karmir, Suvi Teräsniska, Ilta, VIIVI, Ressu Redford, Redrama ja Elise-Juliette, Tero Harjunniemi, unohtamatta Osmo Ikosta ja Kalle Torniaisen luotsaamaa Red Nose Orchestraa.