Lapuan patruunatehtaan räjähdyksestä suomalainen katastrofielokuva

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lapuan patruunatehtaassa huhtikuussa 1976 tapahtunut räjähdys oli yksi Suomen historian rauhanajan tuhoisimmista onnettomuuksista. Onnettomuudessa kuoli 40 ihmistä ja 60 loukkaantui. Nyt tapahtuneesta työstetään katastrofielokuvaa.

Lapua 1976 on tositapahtumiin perustuva elokuva patruunatehtaan räjähdyksestä. Toni Kurkimäen ohjaaman elokuvan päärooleissa nähdään Helene-elokuvasta tunnettu Saana Koivisto, Oma maa -elokuvassa näytellyt Konsta Laakso ja pitkän linjan näyttelijä Hannu-Pekka Björkman. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Jussi Lampi, Leo Honkone ja Johanna Koivu.

– Vanhempani olivat Lapualla, kun räjähdys tapahtui. Minulle tämä on tärkeä matka omiin juuriini ja odotan innolla kuvausten alkamista, Saana Koivisto kertoo tiedotteessa.

Ohjaaja Toni Kurkimäen mukaan elokuvaa varten kerätyistä haastatteluista ja materiaalista on saatu jopa aikaisemmin julkaisematonta tietoa. Mikko Jokipiin ja Pekka Pohjoispään tuottaman elokuvan on käsikirjoittanut Tuukka Haapamäki Kurkimäen alkuperäistarinan pohjalta.