Suomalaisyritys palkittiin NASAn avaruusruokakilpailussa

Digi Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen avaruushallinto NASA ja Kanadan avaruusvirasto CSA järjestivät taannoin Deep Space Food Challenge -kilpailun. Siinä etsittiin uusia tapoja ruokita astronautteja tulevaisuudessa järjestettävillä avaruuslennoilla. Palkinnon saaneiden joukossa oli suomalaisyritys Solar Foods.

Palkintoja jakamassa olivat televisiotähti Martha Stewart, julkkiskokki Lynn Crawford sekä astronautit Scott Kelly ja Chris Hadfield. Solar Foods valittiin yhteensä 38 ehdokkaasta 25 000 dollarin palkinnon saajaksi Stewartin toimesta. Kelly valitsi palkintosumman saajaksi australialaisen Enigma of the Cosmoksen.

Solar Foods on Helsingin Sanomien mukaan kehitellyt teknologiaa, jolla voitaisiin tuottaa Solein-nimistä proteiinia ilmasta ja sähköstä. Yritys aloitti lokakuussa tuotantolaitoksen rakentamisen Vantaalle. Tavoitteena on tuottaa proteiinia vuoden 2023 alkupuolella sadan tonnin vuosituotannon muodossa.