NHL-joukkueen kaikki pelaajat ottivat rokotteet – 40 prosenttia on nyt sairastunut koronaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Keväällä luvattiin valoa tunnelin päähän, jahka rokotusohjelmat saadaan kunnolla käytiin koronaviruspandemian hillitsemiseksi. Tilastot ovat osoittaneet, että koronavirus leviää edelleen myös rokotetun väestön keskuudessa. NHL-joukkue Ottawa Senatorsin joukkue kärsii porukan sisäisestä koronavirusepidemiasta.

Kaikki joukkueen pelaajat on rokotettu kahdesti koronavirusta vastaan. On yleisesti tiedossa, että rokotteen teho laskee joidenkin kuukausien aikana. Nyt 40 prosenttia Ottawa Senatorsin joukkueen pelaajista ja valmennuksesta on sairastunut koronavirukseen. Sairastuminen koskee kymmentä pelaajaa ja yhtä valmentajaa. Joukkue ei voi osallistua liigan peleihin, Wall Street Journal uutisoi.

NHL on höllentänyt koronavirusrajoituksiaan rokotekattavuuden kasvaessa. Täysin rokotettujen pelaajien on otettava PCR-testi enää joka kolmas päivä, kun taas rokottamattomien pelaajien on jatkettava sen tekemistä päivittäin. Rokotettujen pelaajien tarvitsee tehdä päivittäin testejä vain, jos heidän todetaan olevan positiivisen testin saaneen henkilön kanssa lähikontaktissa. Rokottamattomat pelaajat voidaan lähettää karanteeniin, rokotetut saavat elää vapaasti myös sairaana.

Aiempien tutkimusten mukaan jäähalli soveltuu paikkana todennäköisesti hyvin Covid-19-tartunnalle sisäympäristönä, koska siellä on ideaali lämpötila virukselle, urheilulajissa voidaan hengästyä ja hengittää syvään sekä ihmiset ovat lähellä toisiaan. Koronavirus voi aiheuttaa sairaalahoitoa vaativan taudin lähinnä riskiryhmässä oleville, olipa rokotuksia tai ei. Rokotukset kuitenkin antavat suojaa taudin vakavalle muodolle samaan tapaan kuin sairastettu virus.