Alec Baldwinin vahinkolaukauksesta toinenkin oikeusjuttu – kukaan ei käskenyt vetää liipasimesta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtui hiljattain kohtalokas virhe, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui vahingossa 42-vuotiaan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuoliaaksi. Tapausta tullaan puimaan oikeudessa vielä pitkään ja Baldwin on saanut kaksi haastetta asian tiimoilta.

Independent-lehti uutisoi, että Rust-elokuvan kuvaussihteeri Mamie Mitchell syyttää Baldwinia ja elokuvan tuottajia pahoinpitelystä ja vahingon aiheuttamisesta. Hänen mukaansa kyse oli huolimattomuudesta, eikä kukaan käskenyt Baldwinia laukaisemaan asetta. Asetta ei myöskään tarkastettu ennen sen laukaisemista.

Mitchell oli ensimmäinen, joka soitti kuvauspaikalta hätäkeskukseen. Äsken myös kuvauksissa valoteknikkona toiminut Serge Svetnoy on haastanut Baldwinin oikeuteen. Myös kuvauksissa asemestarina työskennellyt Hannah Gutierrez-Reed on saanut oman haasteensa.