Itsenäisyyspäivän paraati toteutuu jälleen – järjestetään tänä vuonna Lahdessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati toteutuu jälleen tänä vuonna. Puolustusvoimien tiedotteen mukaan perinteeksi muodostunut paraati järjestetään tänä vuonna Lahdessa. Paraatiin osallistuu joukkoja kaikista puolustushaaroista yhteensä noin 1 300 henkilön voimin. Paraatikatselmus toteutetaan Kisastudion stadionilla ja ohimarssi Vapaudenkadulla.

Puolustusvoimien kalustoon voi tutustua Lahden torilla. Ohimarssin ylilennoissa on mukana Ilmavoimien F/A-18 Hornet -hävittäjiä ja Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä Maavoimien NH90-kuljetushelikoptereita ja Hughes MD500-kevythelikoptereita. Paraatijärjestelyt vaikuttavat liikenteeseen, ja ylilennoista aiheutuu alueella melua.

Järjestelyissä huomioidaan yleisötilaisuuksia koskevat alueelliset rajoitukset, joilla pyritään varmistamaan terveysturvallisuus. Itsenäisyyspäivän paraati järjestettiin viimeksi vuonna 2019 Tampereella. Viime vuonna tapahtuma oli tarkoitus järjestää Porissa, mutta se peruttiin koronatilanteen vuoksi.