Syysmyräkkä iskee viikonloppuna – jopa 30 m/s puuskia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomeen on iskemässä viikonlopuksi syysmyräkkä. Pieni mutta ärhäkkä myrskymatalapaine etenee Suomeen perjantaina, kulkien länsi- ja eteläosan yli kohti kaakkoa. Voimakkaimmat tuulet iskevät lounaissaaristoon sekä maan lounais-, länsi- ja eteläosaan perjantai-illan ja lauantain vastaisen yön aikana.

Meteorologi Anna Latvala kertoo Forecan blogissa puuskien ovan sisämaassakin niin kovia, että paikalliset tuulituhot ovat lauantain vastaisena yönä mahdollisia. Merialueiden tuulet ovat voimakkaimpia Selkämeren eteläosassa, Saaristomerellä, Ahvenanmerellä ja Pohjois-Itämerellä. Puuskien voimakkuus voi olla jopa 30 metriä sekunnissa.

Matalapaine tuo mukanaan sateita, jotka voivat ilmetä myös räntänä ja lumena. Räntä- tai tulisade voi yltää uudellemaallekin asti. Lämpötilat ovat etelässä 1-5 plusasteen paikkeilla, pohjoisessa 0-15 pakkasastetta. Sunnuntaina ilma viilenee pohjoisesta leviävän kylmän ilmamassan vuoksi. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä lämpötilat laskevat maan eteläosassa 5 pakkasasteen paikkeille, maan keskiosassa 5-10 pakkasasteeseen ja Lapissa 10-20 pakkasasteeseen.