Suomen kaunein koti 2021 on Turussa – vuonna 1914 rakennettu koti hurmasi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomen kaunein koti -ohjelmassa tuomarit toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen kiersivät Suomea ristiin rastiin etsimässä vuoden 2021 kauneinta kotia. Tuomareiden äänillä finaaliin selviytyi yhteensä 10 ehdokasta, josta katsojat äänestivät voittajan. Suomen kaunein koti löytyi tällä kertaa Turusta.

Voittajaksi kruunattiin Saana Sipilän ja Olli Sallisen 160-neliöinen, vuonna 1914 rakennettu koti. Entinen kyläkoulu ja taitelija Touko Laaksosen synnyinkoti on remontoitu historiaa kunnioittaen niin, että se kestää aikaa myös seuraavat 100 vuotta.

Katsojat saivat äänestää kymmenen finalistin joukosta suosikkiaan MTV Uutisten verkkosivuilla. Voittajakoti nappasi äänistä 24,3 prosenttia. Toiseksi tullut, Haminassa sijaitseva koti keräsi 20,6 prosenttia äänistä ja kolmanneksi sijoittunut jyväskyläläiskoti 12,4 prosenttia. Perusteluissa nousi esiin voittajakodin lämmin ja kutsuva tunnelma.