Dronejen lennättäminen kiellettiin eduskunnan alueella

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Dronejen lennättäminen eduskunnan alueella on maanantaista lähtien kiellettyä. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom perusti eduskunnan kiinteistöjen alueelle tilapäisen rajoittavan UAS-ilmatilavyöhykkeen ajalle 22.11.2021 – 20.4.2022.

Eduskunnan tiedotteen mukaan päätöksellä rajoitetaan dronejen ja muiden miehittämättömien ilma-alusten toimintaa eduskunnan alueella. Rajoitukset eivät koske valtion ilmailua. Lennättäminen vyöhykkeellä voidaan kuitenkin sallia tapauskohtaiseen harkintaan perustuen eduskunnan turvallisuusesimiehen asettamilla erityisehdoilla.

Rajoittavan UAS-ilmatilavyöhykkeen perustamiselle ei esitetty ilmailun sidosryhmien toimesta lausuntoja, jotka olisivat estäneet vyöhykkeen perustamisen. Rajoittava UAS-ilmatilavyöhyke perustetaan myöhemmin OPS M1-29 -ilmailumääräyksellä. Sitä sovelletaan 21. huhtikuuta 2022 lähtien.