Miehen epäillään tehtailleen Jyväskylässä satoja litroja pontikkaa

Ohhoh! Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Poliisi tutkii Jyväskylässä poikkeukselliseksi kuvailtua alkoholirikosta. Keski-ikäisen miehen hallusta löydettiin kotietsinnässä satoja litroja potikkaa ja sen valmistukseen käytettävää välineistöä. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Pontikan suuresta määrästä johtuen poliisi epäilee, ettei väkevää alkoholijuomaa olisi tehty vain omaan käyttöön. Muista kuin pontikkaan liittyvistä rikosepäilyistä tehdyssä kotietsinnässä löydettiin myös kannabiskasvattamo. Miestä epäillään huumausainerikoksesta, ampuma-aserikoksesta ja törkeästä alkoholirikoksesta.

Pontikan keittämisellä on Suomessa pitkät perinteet, ja esimerkiksi kieltolain aikaan 1900-luvun alkupuolella sitä harjoitettiin esimerkiksi metsien kätköissä. Pontikkaa valmistettiin runsaasti etenkin maaseudulla vielä pitkään kieltolain jälkeenkin. Poliisin mukaan väkevän alkoholin kotipolttoon liittyviä tapauksia tulee kuitenkin nykyään viranomaisten tietoon vain erittäin harvakseltaan.