Korvavaloyhtiö Valkee meni konkurssiin – sai vuonna 2012 Huuhaa-palkinnon

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aikoinaan kohua herättänyt oululaisyhtiö Valkee on hakeutunut konkurssiin. Korvavaloja myyneellä yhtiöllä on konkurssista ensimmäisenä uutisoineen Helsingin Sanomien mukaan ollut maksuvaikeuksia helmikuusta 2020 lähtien. Yhtiö teki viime vuonna liikevaihtoa 568 000 euroa, kun taas tappioita kertyi 718 000 euroa.

Valkee toi vuonna 2010 myyntiin korviin asetettavan kirkasvalolampun noin 185 euron hintaan. Ideana oli, että sen kautta valoa ohjattaisiin korvien kautta aivoihin. Yhtiö väitti keksinnön helpottavan muun muassa kaamosmasennusta.

Väitteet keksinnön terveysvaikutuksista keräsivät runsaasti kritiikkiä tieteyhteisöltä. Valkee sai vuonna 2012 Skepsis ry:n Huuhaa-palkinnon. Skepsiksen mukaan tuotetta oli markkinoitu terveysapuna ilman riittäviä tutkimustuloksia.