Spotifyyn merkittävä muutos – taustalla Adelen pyyntö

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Laulaja-lauluntekijä Adele lukeutuu maailman tämän hetken suosituimpiin poptähtiin. Vastikään tuoreen 30-albuminsa julkaisseella tähdellä on kuuluisuutensa ansiosta sanavaltaa esimerkiksi suoratoistopalveluiden käytäntöihin liittyen.

Spotify-sovelluksesta on poistettu nappi, joka soittaa albumin raidat oletuksena satunnaisessa järjestyksessä. Päätöksen taustalla on erityisesti Adelen tekemä pyyntö. Laulaja-lauluntekijä toivoo monien muiden artistien tavoin, että albumeiden kappaleet kuunneltaisiin heidän tarkoittamassaan järjestyksessä.

– Tämä oli ainoa pyyntöni jatkuvasti muuttuvassa musiikkiteollisuudessa! Me harkitsemme kappaleiden järjestystä albumeja luodessamme tarkkaan syystä. Taiteemme kertoo tarinoita, ja tarinoitamme pitäisi kuunnella niin kuin me olemme tarkoittaneet. Kiitos kuuntelemisesta, Spotify, Adele kirjoitti Twitterissä.

Spotifyn edustaja kertoo Variety-lehdelle uudistuksen olleen monien muidenkin artistien ja käyttäjien toive. Kuunneltavien kappaleiden toisto satunnaisessa järjestyksessä onnistuu edelleenkin ottamalla satunnaistoisto käyttöön Nyt Soi -osiossa.