Helsinki-Vantaan lentoaseman laajennus palkittiin – Vuoden Työmaa 2021

Matkailu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali 2:n laajennus- ja muutoshanke palkittiin Rakennuslehden Vuoden Työmaa -kilpailussa ykköspalkinnolla. Ympäristöystävällisyys on hankkeen aikana noussut erittäin tärkeäksi osaksi rakentamista ja hankkeessa on panostettu siihen erityisen paljon.

– Finavian yli miljardin euron investointiohjelman tavoitteena on vahvistaa Helsinki-Vantaan asemaa merkittävänä Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen solmukohtana. Keskeisellä sijalla allianssikumppanien yhteistyössä on tukea sujuvan ja mutkattoman asiakaskokemuksen ja ympäristöarvojen toteutumista, sanoo Finavian projektijohtaja Martti Nurminen.

Nyt Terminaali 2:n edustalle valmistunut laajennusosa on uudenlainen lentomatkustajia palveleva alue, jossa sijaitsevat uusi lähtöselvitys, turvatarkastus, matkatavaroiden luovutus ja matkustajien vastaanottoalue. Laajennukseen kuuluu myös eri liikennemuodot yhdistävä matkakeskus. Tilojen ja palveluiden käyttöönotto tapahtuu useassa eri vaiheessa.