YLE: Nuori mies tuomittiin 16 ihmisen salakatselusta – kuvasi muita intiimipuuhissa

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ihmisten salakatselusta tehdyt rikosilmoitukset ovat jopa nelinkertaistuneet kymmenessä vuodessa. Tämä käy ilmi Ylen tuoreesta selvityksestä. Esimerkkinä kerrotaan tapauksesta, jossa nuori jyväskyläläinen mies tuomittiin useiden ihmisten salakatselusta.

Miehen kerrotaan hiippailleen tuntemattomien ihmisten kotien pihoilla aamutoimien aikaan tai illalla, jolloin uhrit olivat todennäköisimmin alasti. Hän saattoi tulla aivan ikkunalasiin kiinni ja käyttää apuvälineenä älypuhelinta. Hän esimerkiksi kuvasi verhojen raosta seksiä harrastanutta pariskuntaa.

Rikoshetkellä 26-vuotias mies oli harjoittanut salakatselua Jyväskylän lisäksi ainakin Tampereella. Hän syyllistyi yhteensä 16 ihmisen salakatseluun vuosina 2014-2015. Useimmat uhreista olivat naisia, mutta joukossa oli myös naisten seurassa olleita miehiä.

Jyväskyläläismies tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen. Oikeudessa uhrit kuvailivat tunteneensa olonsa turvattomaksi tapausten paljastumisen jälkeen, ja ainakin yksi joutui turvautumaan ammattiapuun. Kaikkia tuomitun kännykästä paljastuneita uhreja poliisi ei kyennyt tunnistamaan.