Parturiketju M Room tavoittelee hiilinegatiivisuutta: ”Haluamme olla etulinjassa”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosi sitten suomalainen parturiketju M Room heräsi tarpeeseen kehittää toimintaansa entistä vastuullisempaan suuntaan ja aloitti yhteistyön Ekokompassi-ympäristöohjelman kanssa. M Room ja sen yli 60 parturiliikettä kehottavat nyt koko alaa mukaan muutokseen. M Roomille myönnettiin ensimmäisenä Pohjoismaalaisena parturiketjuna Ekokompassi-ympäristösertifikaatti.

Sertifikaatin tekoon lähdettiin vuosi sitten huolesta hiusalan vaikutuksista ympäristön hyvinvointiin. M Room kävi läpi Ekokompassi-ohjelman mukaisesti oman toimintansa vaikutukset ympäristölle ja loi selkeät tavoitteet tulevaisuuteen.

– Vaikka palvelualalla hiilijalanjälkemme on lähtökohtaisesti pieni, on paljon asioita, joita voimme tehdä paremmin. Esimerkiksi LED-valaisimet liikkeissä ja vettä säästävät suihkupäät pesupaikoilla ovat pieniä tekoja nyt, mutta luovat ison vaikutuksen pitkällä juoksulla. Yksi vettä säästävä suihkupää voi säästää vettä jopa 50 prosenttia vettä vuodessa. Tavoitteemme on olla hiilinegatiivinen toimija tulevaisuudessa tekemällä tiivistä yhteistyötä alan asiantuntijoiden kanssa, kertoo M Roomin Toimitusjohtaja Markku Kosonen.

M Room

Vaikka yksittäisen parturi- tai kampaamopalvelun hiilijalanjälki on pieni verrattuna moneen muuhun toimialaan, se on silti merkittävä. Tekemämme muutokset eivät ulotu vain yhteen parturiliikkeeseen, vaan kaiken kaikkiaan yli 60 liikettä sitoutuvat ympäristöystävällisempiin ratkaisuihin. Vaikutukset ovat siis monikymmenkertaiset. Kosonen toivookin nyt, että mahdollisimman moni alalla lähtisi myös sanoista tekoihin ympäristön ja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi.

– Toimialalla toimivien yritysten määrä on globaalisti äärettömän suuri ja yritysten kokoluokka pieni. Jos saisimme enemmistön toimijoista tekemään asioita kestävämmin, olisi sillä mittakaavan kautta suuri vaikutus kokonaisuuteen. Haluammekin olla etulinjassa viemässä asioita eteenpäin ja nostamassa näitä kestävän kehityksen asioita palvelusektorilla esille paremmin. Työtä on paljon edessä, sanoo Kosonen.

Tulevaisuuden M Room näkee valoisana. Tavoitteena on jatkaa niin parturipalveluiden kuin koko alan kehittämistä kestävällä tavalla.

– Meillä kaikilla on mahdollisuus kantaa kortemme kekoon ympäristön hyväksi.Näin haluamme tarjota myös jokaiselle asiakkaallemme vastuullisen ja vaivattoman tavan pitää huolta itsestään. Kun pidämme huolta itsestämme, se vaikuttaa positiivisesti myös muihin ympärillämme, Kosonen toteaa.