EU kieltämässä lennot eteläisestä Afrikasta – syynä uusi koronavirusmuunnos

Matkailu Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Etelä-Afrikassa on havaittu uusi koronavirusmuunnos. B.1.1.529 -nimellä tunnettu variantti on herättänyt huolta tutkijoissa, ja esimerkiksi Iso-Britannia on ilmoittanut keskeyttävänsä lennot maahan kuudesta Afrikan valtiosta. Sittemmin myös EU suunnittelee lentojen kieltämistä eteläisestä Afrikasta.

EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen kertoo Twitterissä komission ehdottavan hätäjarrujen vetämistä virusvariantin leviämisen hillitsemiseksi. The Guardian -lehden mukaan Etelä-Afrikka on vahvistanut arviolta sata B.1.1.529 -tartuntaa.

Maailman terveysjärjestö WHO tulee kokoontumaan keskustelemaan variantista perjantaina. Virusmuunnoksessa on suuri määrä mutaatioita edellisiin variantteihin verrattuna, minkä vuoksi se saattaa levitä erityisen ärhäkkäästi ja kiertää rokotteiden antaman suojan.