Ohjaajalegenda Peter Jacsonilta jättidokumentti The Beatles -yhtyeestä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

The Beatles -yhtyeen faneja hemmotellaan Disney+-suoratoistopalvelussa. Tarjolla on yhtyeestä kertovan jättidokumenttisarjan kaksi ensimmäistä osaa. Sarjan on ohjannut Taru sormusten herrasta -trilogian Oscar-palkittu ohjaaja Peter Jackson.

The Beatles: Get Back sisältää ennen näkemätöntä materiaalia, joka taltioitiin yhtyeen työstäessä Let it Be -albumia. Peter Jackson restauroi materiaalin The Shall Not Grow Old -dokumenttielokuvassa käyttämänsä tekniikan avulla. Beatles-dokumentissa perehdytään yhtyeen studiotyöskentelyyn, harjoituksiin ja lopulta Lontoon Apple Recordsin katolla järjestettyyn konserttiin.

Dokumenttisarja on yhteensä kolmiosainen, mutta pituutta siitä ei puutu. Kestoa on nimittäin yhteensä 468 minuuttia Pelkästään dokumenttisarjan ensimmäinen osa kestää yli kaksi ja puoli tuntia.