Ilouutinen perheille: Ryhmä Hau -elokuva suoratoistopalveluun

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ryhmä Hau tiedetää jokaisessa perheessä, jossa omistetaan jonkinlainen lastenohjelmia esittävä vekotin. Rikun ja sankaripentujen tähdittämä elokuva on ollut tänä vuonna jättimenestys, ja nyt se ilmestyy Paramount+ -suoratoistopalveluun. Elokuva tulee katsottavaksi sopivasti joulukuulle.

Elokuva kertoo, kun Ryhmä Haun pahimmasta vihollisesta, pormestari Hanttisesta, tulee lähellä sijaitsevan Jännälän kaupunginjohtaja. Hän alkaa aiheuttaa runsaasti harmia. Rikua ja sankaripentuja odottaa uusi haaste. Yhden pennuista täytyy kohdata menneisyytensä Jännälässä, jolloin ryhmä saa apua etevältä mäyräkoira-Lilliltä. Yhdessä ja uusilla laitteilla varustettuna Ryhmä Hau lähtee taistoon pelastaakseen Jännälän kaupungin asukkaat.

Ryhmä Hau -sarja sai ensi-iltansa vuonna 2013 ja on sen jälkeen levinnyt maailmanlaajuiseksi hitiksi. Sarjassa seurataan pentuja Samppaa, Vainua, Rollea, Rekkua, Tomaa ja Kajaa sekä heidän johtajaansa, 10-vuotiasta Riku-poikaa. Ryhmä Hau on esiintynyt aikaisemmin sivuroolissa Mighty Pups -elokuvassa, mutta nyt julkistettava elokuva on ensimmäinen Ryhmä Hausta kertova elokuva.