Janita Lukkarisen kuolemasta vuosi – moni on katunut sanojaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Parantumatonta syöpää sairastanut suomalaisjulkkis Janita Lukkarinen on kuoli 27-vuotiaana vuosi sitten. Suomalaiset saivat seurata hänen taisteluaan syöpää vastaan läheltä, sillä Lukkarinen kertoi seuraajilleen aktiivisesti tuntemuksistaan ja kokemuksistaan. Hän oli myös rankasti kiusattu.

Janitan syöpätaistelua vastaan nousi omituinen kiusaajien joukko, joka syytti naista keksineensä syövän ja rahastavansa sen avulla hyväuskoisia. Todellisuus oli toisenlainen, ja tämän varmasti tuntee moni kiusaajakin nyt nahoissaan. Yksi näkyvimmin Janitaa haukkuneista poisti myöhemmin kaikki sosiaalisen median käyttäjätilinsä.

Janita tuli suomalaisille tutuksi 19-vuotiaana vuonna 2012, kun hän osallistui Big Brother -realitysarjaan. Tuolloin Lukkarinen kertoi haaveilevansa hyvästä urasta, ihanasta perheestä, bilettämisestä ulkomailla ja julkisuudesta sekä silikonirinnoista. Julkisuutta hän saikin, sillä tumma kaunotar viihtyi parrasvaloissa.

– Kiitos kaikille, olette olleet mahtavia, oli Janitan viimeinen viesti.