Suomen suosituimmat YouTube-videot: Ykkösenä koskettava suru-uutinen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituin videopalvelu YouTube on jälleen listannut vuoden suosituimmat suomalaiset videot palvelussaan. Listan kahdessa ensimmäisessä kerrotaan avoimesti hyvin henkilökohtaisista kokemuksista. Tubettajat Eetu Kemppanen ja Lakko käsittelevät nimittäin suosituilla videoillaan omien lastensa kuolemaa.

– On koskettavaa nähdä, miten sisällöntuottajat jakavat näin herkkiä ja henkilökohtaisia tarinoita katsojien kanssa. YouTube tarjoaa alustan yhdessä tekemiselle ja kokemiselle mutta myös mahdollisuuden löytää samastumispintaa muiden elämäntilanteiden kanssa, kuvailee Googlen Yacine Samb.

Musiikkivideoiden listalla Portion Boys dominoi, sillä kaksi suosituinta musiikkivideota ovat sen käsialaa. Suosituimmaksi nousi Portion Boysin versio Matin ja Tepon Vauhti kiihtyy -kappaleesta. Portion Boys on myös listan toisella sijalla Kyläbaari-musiikkivideollaan. Kolmanneksi suosituin musiikkivideo tuli Blind Channel -yhtyeeltä, joka edusti Suomea Euroviisuissa.

Korona-aikana voimistunut käsillä tekemisen ja uusien asioiden oppimisen trendit jatkuvat edelleen, mistä osoituksena video akryylimaalaamisesta. Myös huumori yhdisti suomalaisia. Stand-up-koomikko ISMO:n ja Putous-ohjelman sketsihahmon videot nousivat suosituimpien listalle. Googlen tilastojen mukaan suomalaiset katsovat keskimäärin 35 minuuttia YouTubea joka päivä. Suomen suosituimmat videot ovat perinteisesti olleet suomalaisten tekemiä. Tälläkin kerralla listalla on vain kolme ulkomaalaista videota.

Eetun Völjyssä: On taivaalle syttynyt uusi tähti… Tyttäreni muistolle

Lakko: Todella raskaat menetykset

Pete: Isä – Viimeinen Opetus (Tale Diss Track) ft. Äiti

ISMO: Aina nyt yhden voi ottaa

Iha Just Imus: Jäin loukkuun MEGAFORCELLA täytettyyn laatikkoon

MTV3 Putous: Sketsihahmokilpailu: Folke Rundqvist

Jay Lee Painting: How to Draw a Couple Walking in the Rain / Red Acrylic Painting

MrBeast: I Spent 50 Hours Buried Alive

NikojaSanttu: MEEMITALO VS RONI BACK JÄÄKIEKKO-OTTELU

Suosituimmat musiikkivideot

Portion Boys & Matti ja Teppo – Vauhti Kiihtyy

Portion Boys – Kyläbaari (Lyriikkavideo)

Blind Channel – Dark Side (Lyric Video)