Barbados julistautui tasavallaksi – Rihannasta tuli kansallissankari

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Karibianmerellä sijaitseva Barbados on katkaissut siirtomaa-aikaiset siteensä Britanniaan. Sen myötä saarivaltiosta on tullut maailman tuorein tasavalta. Tapahtumaa juhlistettiin Barbadoksella näyttävin menoin.

Britannian kruunun ja Kansainyhteisön alaisuudesta irtautunut Barbados julisti poptähti Rihannan viralliseksi kansallissankariksi. Menestyksekkään uran musiikki- ja muotimaailmassa tehnyt 33-vuotias Rihanna on yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista barbadoslaisista.

– Loista jatkossakin timantin tavoin ja tuo kunniaa kotimaallesi, Barbadoksen pääministeri Mia Mottley julisti tähdelle CBS-uutissivuston mukaan.

Heti puolenyön jälkeen juhlistettiin Barbadoksen ensimmäisen presidentin Sandra Masonin virkaanastujaisia. Barbados itsenäistyi Britanniasta vuonna 1966, mutta tähän saakka maan hallitsijana on edelleen pysynyt kuningatar Elisabet. Maan hallitus ilmoitti syksyllä 2020 suunnitelmistaan karistaa siirtomaa-aikaiset siteensä Britanniaan ja julistautua tasavallaksi.