Koska viimeksi kiitit siivoojaa? Perjantaina on Valtakunnallinen Puhtauspäivä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Siivoojien työ huomataan yleensä vain silloin, kun sitä ei ole tehty. Hyvään kasvatukseen kuuluu, että ihminen tervehtii yhtä kunnioittavasti yrityksen siivoojaa kuin johtajaa. Puhtaus ei ole itsestäänselvyys ja siksi kannattaa kiittää toimistojen, kauppojen, koulujen ja virastojen siivoojia viimeistään perjantaina. Silloin vietetään Valtakunnallista Puhtauspäivää.

– Puhtauspäivän merkitys korostuu etenkin tässä ajassa, jossa vastuullisuus, henkilöhygienia ja puhtaus ovat arjen keskustelun keskiössä. Jotta voimme elää turvallisessa ympäristössä ja maailmassa, on syytä nostaa puhtaus ja sen tekijät esiin todellisina arjen sankareina. Puhtaus ja sen tekijät ovat tärkeitä meille jokaiselle, toteaa SSTL Puhtausala ry.:n toiminnanjohtaja Sari Mattila.

Tänä vuonna puhtaus on erityisen merkittävässä asemassa. Etenkin terveydenhuollon kohteissa siivous on kriittinen tekijä, mutta puhtaus vaikuttaa myös jokaisen arkeen. Kiitä siivoojaa.