THL: Suomessa ei todettu omikronmuunnoksen aiheuttamia koronatartuntoja – kolmea epäilyä tutkitaan

Terveys Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Koronaviruksen tuore omikronvariantti on herättänyt huolta eri puolilla maailmaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n mukaan Suomessa ei kuitenkaan ole toistaiseksi todettu omikronin aiheuttamia koronatapauksa.

Tutkituista kahdesta näytteestä toinen osoittautui skvenssoinnissa deltavariantiksi. Toinen näyte tutkitaan vielä uudelleen alhaisen virusmäärän vuoksi. Kansallisessa koronavarianttien otospohjaisessa seurannassa ei myöskään ole THL:n mukaan havaittu omikronvarianttia.

Edellä mainittujen tapausten lisäksi Suomessa on havaittu kolme uutta omikronepäilyä. Ne tullaan THL:n mukaan sekvensoimaan variantin selvittämiseksi. Tulosten on määrä varmistua lähipäivinä.

Omikronvirusmuunnoksen leviämistä kehotetaan ehkäisemään samalla tavalla kuin muitakin virusmuunnoksia. THL neuvoo huolehtimaan suositusten mukaisesta rokotesuojasta, hyvästä käsi- ja maskihygieniasta ja turvaväleistä. Oireita saavia kehotetaan pysymään kotona ja menemään tarvittaessa koronatestiin.