Vuoden 2022 verokortit ilmestyivät jo ensimmäisille – löytyvät OmaVerosta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ensi vuoden verokorttien valmistuminen on jo alkanut, tiedottaa Verohallinto. Ensimmäisten asiakkaiden kortit ovat jo löydettävissä OmaVero-palvelussa. Mikäli omaa uutta korttia ei vielä löydy, ei kuitenkaan huolta ole tässä vaiheessa.

Verokortit valmistuvat asiakkaille vaiheittain Verohallinnon 4,8 miljoonalle asiakkaalle. Kortit saapuvat OmaVero-palveluun 14. joulukuuta mennessä, ja paperinen verokortti saapuu postitse viimeistään tammikuun puolivälissä. Vuoden 2022 verokortin käyttöön ottamiselle ei ole kiirettä, sillä tammikuussa käytetään vielä vuoden 2021 korttia.

Uudesta verokortista kannattaa tarkistaa siihen määrätty tuloraja, joka on tarkoitettu koko kalenterivuoden sijaan ajanjaksolle 1.2.2022-31.12.2022. Mikäli vuonna 2022 arvioi saavansa verohallinnon laskelmia enemmän tai vähemmän tuloja, on syytä tehdä uusi verokortti OmaVerossa. Tarkistamisen ja mahdollisen muokkaamisen jälkeen uusi verokortti täytyy toimittaa tulojen maksajalle tai varmistaa, että hän saa sen automaattisesti Verohallinnon järjestelmästä.