WHO: Yli 60-vuotiaiden rokottamattomien tulisi välttää matkustamista riskimaihin

Matkailu Terveys · Tim Isokivi

Maailman terveysjärjestö WHO on uudistanut matkustussuosituksiaan. Taustalla on huoli koronaviruksen uuden omikronvariantin leviämisestä maailmalla. WHO kehottaa rokottamattomia yli 60-vuotiaita ja muihin riskiryhmiin kuuluvia lykkäämään matkustamista.

Erityisesti matkustamisen lykkäämistä suositellaan, jos kohdemaa lukeutuu koronatartuntojen kiihtymisvaiheen alueisiin. Terveysjärjestön mukaan alustavat tiedot viirraavat siihen, että omikronvariantti aiheuttaa aikaisempia virusmuunnoksia suuremman tartuntariskin.

Erityisesti riskiryhmiin kuuluvilla pelätään olevan entistä suurempi riski sairastua koronan vakavaan muotoon. WHOn mukaan välttämättömän matkustamisen pitäisi kuitenkin jatkua edelleen, ja muiden matkustajien tulisi pysytellä tarkkaavaisena mahdollisten koronaoireden varalta sekä noudattaa yleisiä turvaohjeita.