Näin Kanadassa: Peura kuvattiin jouluvalot sarvissa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ikkunoihin ja puihin riipustetut jouluvalot eivät ole harvinainen näky tähän aikaan vuodesta. Kanadan Albertassa jouluvaloihin on kuitenkin saattanut törmätä myös jokseenkin yllättävämmässä yhteydessä.

Okotoksin kaupungissa on jo viikkojen ajan liikuskellut jouluisen näköinen peura. Sen sarvista nimittäin roikkuvat jouluvalot. Näkyä hämmästelleet paikalliset ovat kuvanneet viraalina sittemmin levinneitä kuvia ja videoita erikoisesta ilmestyksestä.

Paikalliset luontoviranomaistet ovat kommentoineet CBC-uutissivustolle peuran kykenevän liikkumaan vapaasti jouluvaloista huolimatta. Heidän mukaansa valojen poistamiseksi peura pitäisi todennäköisesti tainnuttaa, mistä aiheutuisi sille turhaa fyysistä ja henkistä ahdinkoa. Viranomaiset kertovat kuitenkin tarkkailevansa tilannetta.