Tampereen asukkaille annettiin vaaratiedote – mustaa myrkkysavua nousi ilmaan viemäripalon seurauksena

Ohhoh! · Tim Isokivi

Tamperelaisille annettiin torstaina vaaratiedote, jonka taustalla oli jokseenkin epätavallinen onnettomuus. Kaupungin viemäriverkostossa oli syttynyt tulipalo.

Vaaratiedote annettiin noin kello 18:30. Siinä keskustassa olleita ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto terveydelle vaarallisen savun vuoksi. Vaaratiedote poistettiin kello yhdeksän jälkeen.

Päivystävä palomestari Heikki Havukainen kertoi Ylelle tulipalon saaneen alkunsa viemäreiden korjaustöiden yhteydessä, ja paljasti palavan materiaalin olleen viemärin sukitusmateriaalia. Palon seurauksena viemäreistä nousi musta ja erittäin myrkylliseksi kuvailtu savupilvi.

Tilanne on hallinassa, eikä henkilövahinkoja aiheutunut. Palo saattaa kuitenkin edelleen kyteä maan alla. Pelastuslaitos on suositellut alueella liikkuneita ja savulle altistuneita tarkkailemaan vointiaan.