Finnkino ottaa koronapassin käyttöön pääkaupunkiseudulla: ”Voimme pitää elokuvateatterimme avoinna”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Finnkinon elokuvateattereissa kysytään monissa kaupungeissa koronapassia. Nyt yhtiö on tiedottanut ottavansa koronapassin käyttöön myös pääkaupunkiseudun teattereissa.

Koronapassin avulla yleisötilaisuuksia voidaan järjestää ilman voimassa olevia yleisömäärään kohdistuvia koronarajoituksia. Pääkaupunkiseudun tapahtuma-alan rajoitusten myötä Finnkino ottaa koronapassin käyttöön Helsingin, Vantaan ja Espoon teattereissa lauantaista 4. joulukuuta lähtien.

– Rajoitusten kohdistuessa elokuvateattereihin, koronapassin käyttöönotto mahdollistaa sen, että voimme pitää elokuvateatterimme avoinna. Koronapassi mahdollistaa turvallisen elokuvakokemuksen kaikille halukkaille, kertoo Finnkinon kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila tiedotteessa.

Koronapassi tarkastetaan elokuvateattereiden sisäänkäynnillä kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä. Se on otettu jo aiemmin käyttöön Turussa, Oulussa, Lahdessa ja Porissa, sekä Tampereella kello 17 jälkeisissä anniskelunäytöksissä.