Joulukuu jatkuu kovassa pakkasessa – viikon keskilämpötila keskimääräisiä lukemia kylmempi

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukuu on alkanut kylmissä ja talvisissa tunnelmissa koko maassa. Suomen viikon keskilämpötila on pohjoisen kylmän virtauksen vuoksi jopa 5-10 keskimääräistä kylmempi. Kovat pakkaset jatkuvat vielä ainakin muutaman päivän.

– Kireät pakkaset ovat tällä viikolla ajoittain mahdollisia etelää myöten, varsinkin öisin. Kireän pakkasen raja on etelässä −15, maan keskiosassa −20 ja maan pohjoisosassa −25 astetta, Forecan Anna Latvala kuvailee blogissa.

Maan etelä- ja keskiosassa liikutaan päivisin 5-15 pakkasasteessa, pohjoisessa loppuviikosta jopa 30 pakkassateessa. Terminen talvi vaikuttaa alkaneen etelässäkin. Mikäli joulu-tammikuussa ei tule pitkää lauhaa jaksoa, katsotaan sen alkaneen etelärannikolla 1-2 viikkoa etuajassa keskimääräiseen verrattuna.

Kylmä sää jatkuu itsenäisyyspäiväviikkona, sillä tuolloin keskilämpötilan ennustetaan olevan jopa 5-8 keskimääräistä kylmenmpi. Tämänhetkisen kuukausiennusteen mukaan kylmin sää alkaa kuitenkin hellittää 13. joulukuuta alkavalla viikolla. Jouluviikolle ennustetaan etelä- ja keskiosiin keskimääräistä lähellä olevia lämpötiloja ja osassa pohjoista hieman tavanomaista lauhempaa ilmaa.