Kirkkonummella bongattiin harvinainen lintulaji – nähty Euroopassa vain kerran aikaisemmin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kirkkonummen Porkkalassa tehtiin taannoin Euroopan mittapuulla lähes ainutlaatuinen lintuhavainto. Lintuharrastajat päätyivät todistamaan omin silmin mustakurkkumurria, joihin törmätään yleensä lähinnä Tyynen valtameren alueella, kuten Pohjois-Amerikan länsirannikolla ja Itä-Aasiassa. Tapauksesta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Merenrannoilla viihtyvä mustakurkkumurri on nähty Euroopassa todistetusti aikaisemmin vain Iso-Britannian Devonissa 1990-luvulla. Linnun vierailu Kirkkonummellakin saattoi jäädä lyhyeksi, sillä noin kello 13 jälkeen linnun nähtiin lentävän tiehensä. Uusia havaintoja ei ole toistaiseksi tehty.

Suomesta on tämän vuoden aikana löydetty jo useita uusia lintulajeja. Birdlife Suomen raatikomitea tulee myöhemmin päättämään, hyväksytäänkö mustakurkkumurri Suomessa uudeksi lajiksi. Järjestö on kertonut tiedottavansa yllättävästä löydöstä myöhemmin tarkemmin.